Agar

Doprodej
Neohodnoceno
224 Kč / vč. 14,-Kč záloha 115 Kč / vč. 10,-Kč záloha 62,50 Kč / vč. 10,-Kč záloha od 62,50 Kč / vč. 10,-Kč záloha
K objednání K objednání K objednání Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny.

 

AaaAaa3

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

 

Použití


V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

5 g agaru na 300 ml vody a 25 - 50 g cukru. Smíchejte, nechejte 10 minut odstát, potom vařte 15 minut.

Složení


Agar-agar (E406 100 %). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z mořských řas.



Nutriční hodnoty ve 100 g


Energie 720 kJ / 172 kcal; Tuky: < 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: < 0,1 g; Sůl: 0,04 g.



Skladování


Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.



Země původu


ČR

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Za 100g: 105,-Kč
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz