Cizrna ♥
Detailní popis produktu
Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Použití
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne.
Složení
Cizrna*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 361 kJ / 325 kcal
Tuky: 6,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,2 g
Sacharidy: 48,0 g
z toho cukry: 3,1
Vláknina: 12,0 g
Bílkoviny: 18,0 g
Sůl: 0,09 g
Skladování
Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %. Chraňte před slunečním zářením.
Země původu
Turecko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Za 100g: | 11,90,-Kč |