Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení, během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou, před přípravou se nemusí namáčet. Je velice rychle uvařená, a protože nemá slupku, je také dobře stravitelná.
Použití
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 10 - 15minut doměkka. Osolíme až po uvaření.
Složení
Čočka drobnozrnná.
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1510 kJ/ 360 kcal
Tuky: 2,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g)
Sacharidy: 58,5 g (z toho cukry 2,8 g)
Vláknina: 11,0 g
Bílkoviny: 27,3 g
Sůl: 0,0 g.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Ukrajina