Droždí lahůdkové
Detailní popis produktu
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Použití
Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně ale dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta
Složení
Inaktivované sušené kvasnice. Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 370 kJ / 327 kcal
Tuky: 5,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 8,0 g
Vláknina: 27,0 g
Bílkoviny: 49,0 g
Sůl: 0,5
Skladování
V suchu a chladu.
Země původu
Francie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Za 100g: | 37,-Kč |