Fazole adzuki
Detailní popis produktu
Chutnají příjemně sladce. Lahodná příloha k obilným pokrmům. Skvělé též do polévek, kaší, nákypů a salátů.Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole.
Použití
V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování.
Fazole přebereme a namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 - 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná.
Složení
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá.
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1378 kJ/ 329 kcal
Tuky: 1,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g)
Sacharidy: 63,0 g (z toho cukry 0,0 g)
Vláknina: 13,0 g
Bílkoviny: 20,0 g
Sůl: 0,013 g.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Kanada
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Za 100g: | 13,-Kč |