Naklíčené mungo chutí připomíná mladý hrášek – objevte tu vynikající chuť! Vhodné do salátů i polévek.
Fazole barevná mungo
Tyto fazolky se specifickým aroma patří k nejvhodnějším plodinám k nakličování - naklíčením se významně zvyšuje obsah cenných látek. Klíčky mungo se nejčastěji konzumují syrové např. jako součást zeleninových salátů. Tepelně upravené mungo je vhodné do polévek i do směsí se zeleninou a masem.
Použití
Mungo přebereme, propláchneme a namočíme na 4 - 8 hodin do vody. Vaříme v nové vodě 25 - 45 minut do požadovaného změknutí, závisí to na stáří semen. Během vaření sbíráme pěnu z povrchu, osolíme až po uvaření.
Složení
Fazole barevná mungo – vigna zlatá.
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1453 kJ/ 347 kcal
Tuky 1,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g)
Sacharidy: 62,6 g (z toho cukry 6,6 g)
Vláknina: 16,3 g
Bílkoviny: 23,9 g
Sůl: 0,038 g.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Argentina