Ghí BIO 360g

Neohodnoceno
275 Kč / ks
Skladem

Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% másla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Ghí je ve vratném obalu od Wolfberry.

 

Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.

 

Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.

 

Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.

 

Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.

 

Složení

 

Přepuštěné 100% BIO máslo

 

Nutriční hodnoty na 100g

 

Energie: 3693 kJ/882 kcal

Tuky: 99 g – z toho  nasycené mastné kyseliny 65 g

Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g

Bílkoviny: 0 g

Sůl: 0 g

 

Skladování

 

V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.

 

Výrobce

 

Wolfberry s.r.o.,

Bohunická 5, 619 00 Brno

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz