Jáhly
Detailní popis produktu
Skvělé na nákypy a kaše s ovocem. Vyzkoušejte s medem a oříšky…Jáhly jsou oloupaná a vyleštěná zrna prosa setého. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání, na slano i na sladko.
Použití
Jáhly spařte a vsypte do vroucí slané vody. Poté vařte cca 10 minut, do změknutí. Nebo: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Následně je na sucho opražte, zalijte vařící vodou, ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste cca 20 min. Poté je nechte odstát a opatrně promíchejte vidličkou.
Složení
Proso seté - jáhly.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1522 kJ/ 359 kcal
Tuky: 2,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g)
Sacharidy: 71,6 g (z toho cukry 0,0 g)
Bílkoviny: 11,9 g
Sůl: 0,0 g.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Země původu
Ukrajina
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Za 100g: | 7,80,-Kč |