Kukuřice na popcorn ♥
Detailní popis produktu
Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven.
Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.
Použití
Příprava popcornu v hrnci
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě
kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Složení
Kukuřice na popkorn BIO
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1466 kJ / 347 kcal
Sacharidy: 64.2 g
Bílkoviny: 9.2 g
Tuky: 3.8 g – z toho nasycené 0.7 g
Vláknina: 9.7 g
Vlhkost: 13 %
Sodík: 35 mg
Fosfor: 210 mg.
Skladování
Skladujte v suchu.
Země původu
Turecko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Za 100g: | 12,50,-Kč |