Pektin

Neohodnoceno
458 Kč / vč. 14,-Kč záloha 232 Kč / vč. 10,-Kč záloha 128 Kč / vč. 10,-Kč záloha od 128 Kč / vč. 10,-Kč záloha
K objednání K objednání K objednání Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Pektin je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin.

 

Použití

 

Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny příliš bohaté. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).

 

Složení

 

Amidovaný jablečný pektin 100%.

Alergeny nejsou přítomny.

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

 

Energetická hodnota: 1104 kJ / 264 kcal

Tuky: 0,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g

Sacharidy: 35 g

z toho cukry: 20 g

Vláknina: 58 g

Bílkoviny: 0,05 g

Sůl: 0,04 g.

 

Skladování

 

Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.

Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.

 

Země původu


Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Za 100g: 148,-Kč
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení