Pektin

Neohodnoceno
458 Kč / vč. 14,-Kč záloha 232 Kč / vč. 10,-Kč záloha 128 Kč / vč. 10,-Kč záloha od 128 Kč / vč. 10,-Kč záloha
K objednání K objednání K objednání Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Pektin je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký.

 

Aaa

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin.

 

Použití

 

Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny příliš bohaté. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).

 

Složení

 

Amidovaný jablečný pektin 100%.

Alergeny nejsou přítomny.

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

 

Energetická hodnota: 1104 kJ / 264 kcal

Tuky: 0,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g

Sacharidy: 35 g

z toho cukry: 20 g

Vláknina: 58 g

Bílkoviny: 0,05 g

Sůl: 0,04 g.

 

Skladování

 

Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.

Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.

 

Země původu


Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Za 100g: 148,-Kč
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz